Historiek | Armonea Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze geschiedenis

“De persoonlijke verhalen van mensen, hun levensgeschiedenis, hun dromen … dat is wat seniorenzorg zo mooi maakt.” 

 

Ons hoofdkantoor

015 74 51 00

info@armonea.be

Stationsstraat 102
2800 Mechelen


 
2019: Overname door Colisee Groep

Armonea maakt nu deel uit van Colisee Group, de 4e grootste Europese speler in de ouderenzorg.

Meer dan 40 jaar ervaring

Armonea bestaat sinds 21 mei 2008, maar heeft een veel langere geschiedenis. De onderneming ontstond toen de groepen Van den Brande en Restel Résidences, twee familiebedrijven met toen elk bijna dertig jaar ervaring in seniorenzorg, besloten hun krachten te bundelen.

2018: Armonea viert zijn 10-jarig bestaan!

Exact tien jaar geleden ontstond Armonea. Met bijna 40 jaar geschiedenis en ervaring zorgen onze medewerkers elke dag met heel  hun hart voor onze residenten. Dit is de perfecte gelegenheid om ze te bedanken met een cadeau vol smaak : een halve kilo pralines!
 

2016: Armonea breekt door in Europa met overnames in Spanje en Duitsland
In de zomer van 2016 neemt Armonea zorgbedrijf DPUW (Duitsland) en La Saleta (Spanje) over. Na de overnames beheert Armonea in totaal 132 zorgsites (respectievelijk 83 in België, 17 in Duitsland en 32 in Spanje) en 29 dagverzorgingscentra. Armonea zal zo na de overname meer dan 9.800 medewerkers tellen, die zorg dragen voor meer dan 15.000 senioren.
Lees verder
2015: overname van 15 woonzorgcentra in Vlaanderen

In het najaar van 2015 neemt Armonea zorgbedrijf Soprim@ over. Armonea heeft na de overname 5.700 medewerkers in dienst, die zorg dragen voor meer dan 9.000 senioren. Beide bedrijven gaan samen verder onder de naam Armonea en er ontstaat een grotere, sterke en stabiele zorgonderneming, die op een duurzame, kwalitatieve en impactvolle wijze kan bijdragen tot het zorgaanbod.

2015: Armonea introduceert kwaliteitsprogramma “Armonea Experience”
Op basis van onderzoek naar de behoeften en verwachtingen bij senioren definieert Armonea een allesomvattende definitie op een goede zorg en dienstverlening aan senioren: op geluk staat geen leeftijd. Het geloof dat je op elke leeftijd gelukkig kan zijn wordt verder uitgewerkt in vier pijlers:
Lees verder
2008: ontstaan van Armonea

Begin 2008 ontmoeten Lode Van den Brande (toenmalig gedelegeerd bestuurder van de groep Van den Brande) en Frédéric de Mévius (bestuurder bij Restel Résidences) elkaar voor het eerst. Al snel blijkt dat zij dezelfde visie hebben op de toekomst van de seniorenzorg en dat hun ondernemingen complementair zijn op het vlak van dienstverlening & zorg, aanbod & expertise en regionale spreiding. Ze besluiten de handen in mekaar te slaan: Armonea is geboren.

Sinds 1979
Dat is het jaar waarin zowel de groep Van den Brande als Restel Résidences ontstonden. Restel Résidences gaat van start met zeven service-residenties in Brussel en Antwerpen en kent onder de vleugels van investeerder Verlinvest een voortdurende groei.
Lees verder