Armonea nieuws | Armonea Overslaan en naar de inhoud gaan

Blijf op de hoogte van het leven bij Armonea

Onze laatste nieuwsberichten

Klik op de link voor een overzicht van het laatste nieuws bij Armonea.

 

Inschrijven op de perslijst?

Dat kan! Een eenvoudige e-mail met uw gegevens naar de communicatiedienst volstaat.

 

Sociale media

Volg ons op Facebook, Twitter of Linked in.

De communicatiedienst contacteren

015 74 51 00

com@armonea.be

Stationsstraat 102
2800 Mechelen
Belgium


Kort nieuws

09/06/2020 - Persbericht | Colisée benoemt Filip Weyers tot Country Manager België

 

Colisée, Europees referentiespeler in de sector van de ouderenzorg, in België actief onder de naam “Armonea”, heeft vandaag aangekondigd Filip WEYERS te benoemen als Country Manager voor België, met onmiddellijke ingang. Filip Weyers neemt daarbij de positie over van Heinz Beekmann, die recent besliste zijn carrière een andere wending te geven. (lees meer)

 

27/03/2020 - Persbericht | Armonea zet volop in op communicatie tussen residenten en familie

 

In tijden van noodgedwongen afzondering is het – zeker voor de oudere bevolking in woonzorgcentra en andere vormen van begeleid wonen – niet eenvoudig om hun families en vrienden nog met de nodige regelmaat te horen of te zien. Armonea wil daar verandering in brengen en zet alle zeilen bij om contactloze vormen van communicatie mogelijk te maken. Zo bestelde de seniorenorganisatie versneld 300 bijkomende tablets die in haar 84 vestigingen worden ingeschakeld om videogesprekken tussen residenten en hun naasten te faciliteren. Ook de interne applicatie “MyArmonea” wordt non-stop gebruikt om interactie mogelijk te maken. (lees meer)

 

06/03/2020 - Armonea stelt preventief actieplan i.v.m. corona (COVID-19) op voor alle 84 vestigingen

 

Gezien de huidige wereldwijde verspreiding van het coronavirus en de kwetsbaarheid van de bevolkingsgroep waarvoor wij instaan, neemt Armonea heel wat maatregelen om het besmettingsgevaar tegen te gaan. Het coronavirus wordt overgedragen door direct contact met druppels uit de luchtwegen van besmette personen, maar ook door contact met voorwerpen waarop het virus is overgedragen. COVID-19 kan tot enkele uren overleven op voorwerpen en oppervlakken, maar eenvoudige ontsmettingsmiddelen kunnen het virus doden. In al onze voorzieningen zien we dan ook nauw toe op de reiniging van veelgebruikte oppervlakken (deurklinken, liftknoppen, …). Handhygiëne, hoest- en nieshygiëne zijn ook uiterst belangrijk. Aan de ingang van elk van onze residenties vragen we bezoekers om gebruik te maken van handalcohol om uw handen te ontsmetten. (lees meer)

 

30/08/2019 - 22 Smileys voor Armonea


Reeds 22 woonzorgcentra en residenties van de Armonea-groep behaalden afgelopen maanden hun Smiley-certificaat, toegekend door het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV). Het prestigieuze kwaliteitslabel , de “Oscar voor voedselveiligheid”, toont aan dat de bereidingen van maaltijden in de eigen keukens voldoet aan de strengste voorwaarden die vooropgesteld worden door het agentschap zelf. “Het behalen van een Smiley-logo is een erkenning van de vele inspanningen die de keukenmedewerkers van onze huizen leveren om kwaliteit te bieden. Een gezonde en evenwichtige voeding zijn voor onze bewoners met hun specifieke noden heel belangrijk. En een goede keuken begint bij voedselveiligheid. De Smiley garandeert hen dat de voedselveiligheid in hun rusthuis optimaal is”, zegt Eric Van Dalsum, Kwaliteitsmanager Hospitality bij de groep Armonea.
(lees meer

 

29/05/2019 - Heinz Beekmann is nieuwe Country Manager Armonea België

 

Met ingang op 29 mei 2019 komt Heinz Beekmann aan het hoofd van Armonea België. De 49-jarige Duitser is geen onbekende binnen Armonea, want leidt al sinds augustus 2018 Deutsche Pflege und Wohnen, Duitse tak van de Armonea Groep. Beekmann komt als Country Manager aan het hoofd van Armonea België en zal deze functie combineren met zijn huidige functie als Country Manager van DPUW in Duitsland. Tegelijk werd ook het Executive Committee van Armonea herschikt.

(lees meer)
 

 

18/02/2019 - Persbericht | Armonea en Colisée slaan de handen in mekaar en worden zo de vierde grootste Europese speler in ouderenzorg

  • Armonea en Colisée slaan de handen in mekaar. Zo wordt Colisée de nieuwe aandeelhouder van Armonea. Ze worden samen de vierde grootste aanbieder van kwalitatieve ouderenzorg in Europa.
  • De nieuwe groep zal zorg bieden aan meer dan 26 800 residenten in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië in 270 gespecialiseerde woonzorgcentra.
  • Armonéa en Colisée zullen voortbouwen op hun gedeelde waarden om een hoogwaardige zorg voor ouderen te blijven ontwikkelen.

(lees meer)

 

22/01/2019 - Opinie "Minder verpleegkundigen lossen het tekort aan verpleegkundigen op"

Ook in 2019 blijft een antwoord op de toenemende vergrijzing één van de belangrijkste uitdagingen voor onze beleidsmakers. Het jaar is nog maar net begonnen en (alweer) slaat de zorgsector alarm over het tekort aan verpleegkundigen. Werkgeversorganisatie Verso becijferde dat er in Vlaanderen tot 2026 jaarlijks zo’n 46.000 nieuwe collega’s in de ziekenhuizen, kinderopvang en rusthuizen moeten bijkomen. Waar die vandaan moeten komen, weet niemand. De maatregelen die daarvoor worden voorgesteld, bieden geen garanties. Nochtans kan door een efficiëntere en meer hedendaagse organisatie van alvast de residentiële ouderenzorg het tekort aan verpleegkundigen daar flink worden ingedijkt. Er kunnen ook een aantal lessen getrokken worden uit de aanpak in Wallonië. Alleen al in de Vlaamse ouderenzorg kunnen zo de competenties van zo’n 1.600 verpleegkundigen beter benut worden.

(lees meer)

 

01/01/2019 - Meer bezoek van hun 'kapoen' is wat 'Liefste meter en peter' wensen in 2019

Vandaag lezen traditiegetrouw heel wat kinderen hun nieuwjaarsbrief voor. Maar, 7 op 10 oma’s en opa’s vieren Nieuwjaar niet bij hun familie, maar in het woonzorgcentrum. De kans dat hun mete- en petekinderen vandaag hun nieuwjaarsbrief aan hen voorlezen, is dus erg klein. Bovendien blijkt uit een enquête van Armonea bij haar bewoners dat 30% van haar residenten zelden of nooit bezoek krijgt van zijn of haar kleinkinderen. Nochtans zorgt hun bezoek er voor dat zij zich minder eenzaam voelen. Uit de bevraging blijkt ook dat de helft van de rusthuisbewoners Kerstmis niet bij hun familie, maar in het woonzorgcentrum vierde. (lees meer)

 

foto nieuwjaarsbrief

 

29/11/2018 - Eerste 8 Armoneawoonzorgcentra bekroond met 'smiley'

Acht woonzorgcentra van Armonea kregen een smiley van het federaal voedselagentschap (FAVV). Deze ‘Oscar voor de voedselveiligheid’ kregen ze na een strenge audit door een erkende keuringsinstantie. De smiley is een teken van vertrouwen voor de bewoners van onze woonzorgcentra en garandeert hen dat de voedselveiligheid in hun rusthuis optimaal is. Armonea is de eerste rusthuizengroep die zo expliciet inzet op voedselveiligheid. De komende jaren ambieert Armonea een smiley voor al haar woonzorgcentra en residenties. (lees meer)

logo smiley

 

26/11/2018 - Kinesisten Nethehof maken ideale kinéruimte voor rusthuisbewoners

Anouk, Ellen en Martina,  de drie kinesistes van het woonzorgcentrum Nethehof in Balen, kregen van Armonea carte blanche voor het realiseren van hun ideale kinéruimte. Drie jaar later is hun droomkiné een feit en staat die model voor alle nieuwe kinéruimtes in de woonzorgcentra van Armonea. De nieuwe kiné wordt niet alleen gebruikt door bewoners die een kinesitherapie kregen voorgeschreven. Ook de andere bewoners van het Nethehof kunnen er terecht voor hun work out en ook beginnende jonge kinesisten zullen van de kinéruimte gebruik kunnen maken. (lees meer)

 

19/07/2018 - Medio 2020 zal Rembertus zijn deuren openen.

Een nieuwe zorgsite met een woonzorgcentrum dat plaats biedt aan 100 bewoners en 15 assistentiewoningen.
In Rembertus kan u genieten van de kwalitatieve zorgen en diensten in een aangename, groene woonomgeving.

Zorgsite genoemd naar Rembert Dodoens
Deze invloedrijke Mechelaar werd zo’n 500 jaar geleden geboren. Dodoens was niet alleen erg belangrijk op het vlak van de geneeskunde en gezondheid, maar hij was ook een belangrijk plantkundige. Daarom wordt Rembertus ook een mooie, groene zorgsite.

ok

 

21/05/2018 - Armonea viert zijn 10-jarig bestaan!

Exact tien jaar geleden ontstond Armonea. Met bijna 40 jaar geschiedenis en ervaring zorgen onze medewerkers elke dag met heel  hun hart voor onze residenten. Dit is de perfecte gelegenheid om ze te bedanken met een cadeau vol smaak en wij hopen dat we ze op die manier een hart onder de riem steken.

sd

 

30/11/2017 - Overnames van Residentie Moretus en Park Kemmelberg

Armonea heeft net de geplande overname aangekondigd van de uitbating van Residentie Moretus (WZC) en Park Kemmelberg (AW) te Berchem. Ze zijn op korte afstand van elkaar. Het woonzorgcentrum beschikt over een totale capaciteit van 150 woongelegenheden, opgedeeld in 128 eenpersoons- en 11tweepersoonskamers. De assistentiewoningen bevinden zich in een 3-delig nieuw gebouw met een totale capaciteit van 31 flats die uitgeven op een aantal gezellige binnentuinen. We heten onze nieuwe collega’s alvast van harte WELKOM!

 

26/06/17 - Dag van de Schoonmaak

Onze schoonmakers stofzuigen, dweilen, stoffen alles af en zorgen dat onze voorzieningen er altijd piekfijn uitzien. Daarom plaatsten we hen letterlijk in de bloemetjes of tussen de koffiekoeken.

OA12

 

22/06/2017 Armonea, trotse deelnemer aan de Green Deal Circulair Aankopen

Op 8 juni 2017 gaf Joke Schauvliege het startschot van de Green Deal Circulair Aankopen. De ondertekenaars, waaronder Armonea, verbinden zich ertoe om niet zomaar producten, maar wel duurzame oplossingen aan te kopen. Zo benutten we materialen en middelen maximaal en verkleinen we de afvalberg.

OA13