Alle zorg- en dienstverlening onder één dak! | Armonea Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle zorg- en dienstverlening onder één dak!

Short description
 
Wie kan u helpen in het woonzorgcentrum?
 

Ouder worden verandert uw noden eerder dan uw wensen. Bij Armonea vindt u huiselijke gezelligheid en uitstekende zorg, zodat u zo vrij en comfortabel mogelijk van het leven kunt blijven proeven.

Description


U bent dan ook recentelijk naar ons woonzorgcentrum verhuisd om ondersteuning te krijgen , en hier trachten wij maximaal in tegemoet te komen door de inzet van verschillende medewerkers. Wij overlopen in deze fiche graag met u de verschillende dienstverleners waar u een beroep op kan doen op verschillende momenten tijdens uw verblijf.

Onze expert op het gebied
Meer info ? Plus d'info ?

0800 93 430

Externe links
Expertise paragraphs
Expertise para title
Uw verhuis en verdere administratie tijdens het verblijf
Expertise para desc

Tijdens uw eerste ontmoetingen met het woonzorgcentrum heeft u ongetwijfeld kennis gemaakt met onze Head Administration. Hij/zij is verantwoordelijk voor de vlotte werking van het woonzorgcentrum op het vlak van onthaal en administratie. Bij de verhuis naar het woonzorgcentrum zal de Head Admin u begeleiden en bijstaan betreffende de administratieve opvolging. Er zijn echter enkele zaken die u zelf in de hand heeft of waar uw familie in kan helpen: regelen van verhuis van meubelen en persoonlijke spullen, adreswijzigingen, afsluiten van nutsvoorzieningen in de vorige woonplaats, aanpassing van identiteitskaart, etc.

Heeft u vragen omtrent uw opnameovereenkomst, facturen of andere administratieve zaken, ga gerust even langs bij het onthaal! Onze verantwoordelijke bekijkt samen met haar team hoe u geholpen kan worden of welk advies gegeven kan worden!

Expertise para title
De inrichting van uw kamer
Expertise para desc

Uiteraard wenst u uw kamer/appartement in te richten zoals u dit wenst, mits rekening te houden met het standaard voorziene meubilair. Uw familie zal u ongetwijfeld willen helpen met deze inrichting. Heeft u nood aan technische ondersteuning? Dan kan onze technische medewerker inspringen waar nodig.

Expertise para title
Lekker eten en een nette kamer
Expertise para desc

Een verblijf kan niet zonder lekker eten en een goed onderhoud van uw kamer/appartement. Hiervoor staat onze Head Hospitality in. Hij/zij zorgt voor een vlotte werking van het woonzorgcentrum op het vlak van de maaltijden, de schoonmaak en de technische dienst. Om deze vlotte werking te garanderen kan de Head Hospitality rekenen op een keukenteam onder leiding van de chef-kok en een team van poetsmedewerkers. Heeft u vragen over uw maaltijden? Ga zeker even langs bij de chef-kok, hij kan samen met u uw voorkeuren of dieet bespreken. Wij houden rekening

met ieders voorkeuren en wensen en trachten hier ook maximaal aan te voldoen in de mate van het mogelijke

De medewerkers van de schoonmaak komen dan weer elke dag langs in uw kamer/appartement voor een check van het sanitair en de vuilbakje, één keer per week voeren ze een grondige schoonmaakbeurt uit.

Expertise para title
De zorg die u wenst
Expertise para desc

Ongetwijfeld zal de zorgverlening één van de belangrijkste redenen zijn waarvoor u naar het woonzorgcentrum verhuisd bent. Ons team van verpleegkundigen en zorgkundigen, onder leiding van de Head Care, staat klaar om u hierin bij te staan.

De Head Care is dan ook verantwoordelijk voor de vlotte werking van de zorgverlening en medicatie (zie hieronder meer info). De Head Care kan hierbij rekenen op de ondersteuning van de hoofdverpleegkundigen. Zij sturen op hun beurt een team van verpleegkundigen en zorgkundigen aan.

Uw zorgplan wordt opgebouwd aan de hand van de feedback van u en uw huisarts. Mogelijks heeft de sociale dienst van het ziekenhuis waar u verbleef ook nog informatie. Het persoonlijke plan wordt op maat ontwikkeld en dekt de ganse dag. Alle zorgen worden door onze zorgmedewerkers gegeven.

Expertise para title
Vragen over uw medicatie?
Expertise para desc

Uw huisarts zal uw medicatie voorschrijven in functie van uw noden. Deze kan besteld worden via onze externe apotheek, Phi-Bis. Zij leveren per resident, per innamemoment, in zakjes de nodige medicatie. Phi-Bis zorgt voor een medicatieproces van hoge kwaliteit, met een bijzondere focus op uitgebreide zorg rond uw medicatie, en dat alles aan de juiste en transparante prijs.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook medicaties die niet individueel verpakt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld zalven of druppels. Deze medicamenten zal de apotheek aan het woonzorgcentrum leveren en daar zal de verpleegkundige deze medicatie apart klaarzetten per resident. Ook medicatie die slechts een kortere periode wordt ingenomen (vb. antibiotica), of medicatie waarvan de dosis regelmatig aangepast moet worden (vb. bloedverdunners) worden meestal nog apart klaargezet door onze verpleegkundigen.

Heeft u vragen over uw medicatie of wilt u deze aanpassen? Neem contact op met uw huisarts, hij/zij kan u de nodige adviezen geven en zo ook de voorschriften.

Expertise para title
Onze interne en externe specialisten
Expertise para desc

Dagelijks komen er heel wat specialisten over de vloer in het woonzorgcentrum die u kunt inschakelen voor uw welzijn.

Eén van de belangrijkste vertrouwenspersonen is uiteraard uw huisarts. We weten hoe belangrijk het is voor u om een vertrouwde arts te hebben. Daarom bent u ook vrij om uw huisarts te kiezen. Daarnaast werken we in het woonzorgcentrum ook samen met een coördinerend geneesheer (CRA), hij staat ons team bij in het geval van vragen of opmerkingen.

In elk woonzorgcentrum kunt u ook beroep doen op een interne en/of externe specialisten en diensten:

* Kinesitherapeut

* Logopedist

* Ergotherapeut

* Pedicure

* Kapper

* Wasserij

In sommige huizen voorzien wij ook een psycholoog om u en uw familie te ondersteunen tijdens uw verblijf. Heeft u nood aan een gesprek? Vraag gerust naar de mogelijkheden in uw huis.

Zijn er nog andere diensten die niet vermeld werden, vraag er naar in uw woonzorgcentrum. Ongetwijfeld kunnen onze medewerkers u wegwijs maken.

Expertise para title
Uw vrije tijd
Expertise para desc

Tussen de maaltijden en de zorgmomenten door zorgt het woonleefteam voor heel wat activiteiten. U bent uiteraard niet verplicht deel te nemen aan deze evenementen, maar onze woonleefbegeleider bekijkt graag met u wat de mogelijkheden zijn.

Expertise para title
Wat kan uw familie voor u betekenen?
Expertise para desc

Uw familieleden hebben een zeer cruciale rol tijdens uw verblijf in het woonzorgcentrum. Een transparante communicatie tussen het woonzorgteam en de familie vermijdt misverstanden en zal bijdragen aan een betere zorg- en dienstverlening.

Uw keuze als resident primeert, u behoudt uw keuzevrijheid en kan aangeven wat u wel of niet graag heeft. Indien uw familie het niet eens is met bepaalde zaken of opmerkingen heeft, dan is het uiteraard belangrijk dat zij de betrokken contactpersonen hierover aanspreken.

Voelt uw familielid zich ongerust over uw gezondheidstoestand, dan kunnen zij hierover in contact treden met de huisarts. Dit kan echter alleen als u hiervoor de nodige toestemmingen heeft gegeven. Onze medewerkers kunnen en mogen in het kader van de privacybescherming geen medische informatie delen met familieleden.

Expertise para title
En u… wat is uw rol?
Expertise para desc

Net zoals thuis, bent u mee verantwoordelijk voor een aantal zaken. Door uw verwachtingen of eventuele wijzigingen rond maaltijden of zorg snel door te geven, zal er voor zorgen dat wij snel kunnen schakelen in de aanpassingen.

Inspraak in de zorg, de maaltijden, uw dagindeling, u behoudt uw keuzevrijheid. Daarnaast vragen wij u ook om uw verantwoordelijkheid op te nemen naar veiligheid toe: er lopen tal van mensen rond die u graag helpen, doe dan ook beroep op hun hulp indien nodig. Zelf acties uitvoeren omdat u niemand tot last wil zijn kan leiden tot onveilige situaties en dit willen we liever vermijden.

Expertise para title
Tot slot, vragen staat vrij…
Expertise para desc

In het bovenstaand overzicht van alle rollen in een woonzorgcentrum zijn we nog één belangrijke persoon vergeten, onze directeur. Heeft u vragen, opmerkingen, klachten of andere bezorgdheden, ga gerust langs bij onze directeur. Hij of zij is eindverantwoordelijk voor de vlotte werking van het woonzorgcentrum en een goed draaiend team via organisatie, overleg en coördinatie. De deur van onze directeur staat steeds open om te luisteren naar de noden en wensen van onze residenten en hun familieleden.