Onze zorgvisie | Armonea Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze zorgvisie

Armonea heeft meer dan 40 jaar ervaring in zorg en dienstverlening aan senioren, dus we begrijpen wat belangrijk is voor u en uw familie. Dat is in de eerste plaats gemoedsrust onder de vorm van uitstekende zorg op uw maat en wanneer u dat nodig hebt. Maar nog zoveel andere zaken bepalen hoe goed u zich bij ons voelt. Daarom zetten we in op een “Armonea Experience” gevoel. Hierin hechten we veel belang aan de levenskwaliteit voor u en uw familie, in de brede zin van het woord.

Vier engagementen
De “Armonea Experience” werkt op basis van vier engagementen naar onze bewoners en hun familie toe. Deze zijn:

  1. C-me
  2. Zich thuis voelen
  3. Genieten
  4. Contact
     

Onze expertise

In onze expertisedatabank leest u meer over hoe we onze visie op zorg vertalen naar het dagelijks leven in het woonzorgcentrum, de assistentiewoning en de service residentie.

Binnen Armonea werken we met een heel team hard aan het opzetten, implementeren en opvolgen van de laatste trends op het vlak van zorg en dienstverlening.

Expertise para title
C-me
Expertise para desc

Uitstekende zorg  voor ons betekent gemoedsrust voor u. Ons team zet zich dag en nacht in om u zorg te bieden, zoveel mogelijk op uw maat en wanneer u dat nodig hebt. Uiteraard wordt er ook alles aan gedaan om een zo actief mogelijke levensstijl te stimuleren. In sommige huizen hebben we bijvoorbeeld duofietsen en in elk woonzorgcentrum is bewegingsvrijheid (= een fixatievrij beleid) de regel. Wij baseren onze zorg op wetenschappelijk bewezen richtlijnen, onder andere in de zorg voor bewoners met dementie, die we organiseren in zeer nauwe samenwerking met ervarings- en expertisecentra. Daarnaast zetten we ook innovaties in, zoals onze zorgapp Zapps om nauwkeurig alle zorg digitaal te registreren en op te volgen. In dit alles vergeten we niet wat u belangrijk vindt. Uw autonomie en inspraak is voor ons het allerbelangrijkste: zorgen doen we samen!

Expertise para title
Genieten
Expertise para desc

Genieten van het leven, …. Is dat niet iets waar we allemaal belang aan hechten? Daarom bieden we bij Armonea een uitgebreid gamma aan activiteiten aan: muziek, dans, culturele uitstappen, activiteiten met kinderen uit omliggende scholen, … zelfs gamen, yoga en tai chi kunnen worden aangeboden. Keuze is er dus volop, maar niets moet! Uiteraard hoort bij genieten ook lekker eten. Bij Armonea besteden we veel tijd aan een gevarieerde, evenwichtige en gezonde keuken. En we blijven uiteraard Belgen, dus is er ook volop plek voor culinaire verwennerijen, feestmenu’s, buffetten en eetfestijnen. Belangrijk om weten is dat alle maaltijden dagvers worden bereid door onze eigen chefs. Wilt u zelf iets op het menu zetten? Vraag ernaar, of schrijf u in voor de maaltijdcommissie. Lust u iets niet van het menu? Ook dat is geen probleem, aangezien er in elk woonzorgcentrum alternatieven of keuzemenu’s worden aangeboden. Met of zonder glaasje wijn of pintje bier, net zoals thuis.

Expertise para title
Zich thuis voelen
Expertise para desc

Uw vertrouwde thuis is moeilijk te vervangen, maar we bieden u graag een omgeving waarin u verder kan leven zoals u dat thuis gewoon was en waar uw familie en vrienden zich welkom voelen. Zo veel mogelijk zoals thuis dus, maar dan met alle comfort en gemoedsrust die onze huizen u kunnen bieden. Een gezellige woonomgeving, de privacy van uw eigen kamer of appartement, alles netjes onderhouden en altijd iemand in de buurt die voor u kan zorgen  … dat maakt het verschil.

Expertise para title
Contact
Expertise para desc

Elk van onze huizen is een open huis. Iedereen is altijd welkom: familie, vrienden en buren. Er is altijd wel iemand te vinden voor een gezellige babbel. En de vele evenementen zijn uiteraard een ideale gelegenheid om de mensen die u lief zijn, uit te nodigen. Vereenzaming is een van de grootste effecten van ouder worden, maar alvast niet bij ons!