Steeds de juiste medicatie, dankzij onze robot | Armonea Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds de juiste medicatie, dankzij onze robot

Short description

Om u maximaal te laten genieten van het leven in onze woonzorgcentra, zetten we alles op alles voor een uitstekende zorg. Vandaar dat we uw medicatie op maat laten samenstellen door onze robot, waarna we zelf een dubbelcheck uitvoeren. Zo minimaliseren we elke kans op een foute inname en hebben onze medewerkers nog meer tijd voor persoonlijke hulp.

Description

Vroeger stelde het verzorgend personeel in woonzorgcentra de medicatie voor elke bewoner manueel samen. Een bijzonder precies uit te voeren én arbeidsintensieve taak, die dus vele uren in beslag nam. Bij Armonea is dat echter al een hele tijd niet meer het geval, dankzij een staaltje toptechnologie.

Onze expert op het gebied
Sonja Sommeryns

0800 93 430

Externe links
Expertise paragraphs
Expertise para title
Medicatie automatisch samengesteld
Expertise para desc

Bij elke huisapotheek van elke site is al tien jaar een robot aan de slag. Hij stelt de medicatie van onze bewoners automatisch op maat samen en verpakt de medicijnen daarna in een zakje. Daarop staan de naam en het kamernummer van de inwoner, net als een opsomming en omschrijving van de medicatie, de datum van samenstelling en het gewenste uur van toediening. De installatie volgt hierbij exact het doktersvoorschrift uit de elektronische zorgdossier in ons informaticasysteem.

Expertise para title
Minutieuze elektronische controle
Expertise para desc

Wanneer u als bewoner de geneesmiddelen ontvangt, kunt u die blindelings vertrouwen, zoals het hoort. De samenstelling ervan ondergaat immers enkele strenge controles. Ten eerste checkt een computer elk medicijnenzakje op fouten, via een fotoscan. Bij de minste twijfel over de juiste inhoud, ook al is enkel het genomen beeld onduidelijk, komt er een waarschuwende roze sticker op het zakje.

Expertise para title
Ook dubbelcheck door uw verzorgers
Expertise para desc

De medicatie wordt vervolgens nog eens minutieus gecontroleerd door de apotheker én door de verpleegkundige in uw woonzorgcentrum. Zij checken niet alleen de zakjes met een roze sticker, maar ook alle andere. Want elke fout is er uiteraard één te veel. Alleen als we absoluut zeker dat de robot het doktersvoorschrift heeft gevolgd, overhandigen we u met een gerust hart uw medicijnen.

Expertise para title
Meer tijd over voor uw andere zorgen
Expertise para desc

De dubbelcheck van de medicatie vraagt natuurlijk nog gemiddeld een paar uur, maar dat is toch drie uur minder dan voorheen. Zo hebben de verzorgers veel meer tijd over om onze bewoners verder te helpen.