Hoe een kamer inrichten in een woonzorgcentrum ? | Armonea Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe een kamer inrichten in een woonzorgcentrum ?

Short description

Met elke verhuis gaan grote emoties gepaard. Nog meer als de bestemming een woonzorgcentrum is. Het huis dat u zo goed hebt gekend achterlaten is een moeilijke en pakkende beslissing. Daarom laat Armonea bij de inrichting van uw nieuwe kamer niets aan het toeval over.

Description

Wie zijn huis verlaat, laat een thuis achter: misschien wel een tuin, een mooi uitzicht achter het raam: alle kleine dingen die de ruimte tot ‘uw’ plek maakten. Toch is het mogelijk om dat gevoel opnieuw te beleven op een andere plaats, zelfs op gevorderde leeftijd. Een nieuwe cocon en een nieuwe thuis, een nieuw hoofdstuk gevuld met mooie dagen.

Expertise paragraphs
Expertise para title
Een veilige haven
Expertise para desc

Elke kamer in een Armonea-woonzorgcentrum beschikt over een multifunctioneel bed dat kan worden verhoogd, verlaagd en gekanteld. Ook vindt u er een kledingkast, een nachtkastje en een tafel terug. Maar natuurlijk kunt u ook uw eigen meubels meebrengen: dit is uw kamer, waar u zich in de eerste plaats thuis moet voelen. Enkel het Armonea-bed wordt om veiligheids- en comfortredenen niet vervangen. Om u veilig en vrijuit te kunnen bewegen en om vallen te vermijden, besteden we speciale aandacht aan volgende zaken:

 

  • Geen draden op de grond

  • Gebruik van antislipmatten

  • Gebruik van ondersteunende handvaten

  • Bescherming van meubels met puntige hoeken

  • Heldere verlichting

Expertise para title
De kamer, het centrum van uw universum
Expertise para desc

Uw kamer is van u en van niemand anders. Deze intieme plek wordt naar uw unieke smaak ingericht, het is een reflectie van waar u van houdt in het leven. Een herinnering aan een mooie reis, uw favoriete fauteuil, een kader met foto’s van uw (achter)(klein)kinderen... Vergeet ook uw radio en uw plaatjes niet, want u draait er de muziek die u wil horen. Uw mooiste boek in de kast of op tafel, naast dat kleine prulletje dat u altijd doet glimlachen. Uw kamer moet aanvoelen als een veilige thuishaven die enkel van u is, waar u omringd wordt door de fundamentele zaken in uw leven.

Expertise para title
Het delicate huisdierenvraagstuk
Expertise para desc

(Bijna) iedereen houdt van pluizige viervoeters. Toch raden we onze bewoners in het algemeen af om hun huisdieren mee te nemen naar een woonzorgcentrum. En dat om één simpele reden: de zorg en aandacht die een dier nodig heeft, kan schadelijk zijn voor uw welzijn. En dit is onze topprioriteit. Niettemin beseffen we hoezeer iemand zich kan hechten aan zijn trouwe dier. Daarom staan we in sommige gevallen een uitzondering toe, afhankelijk van de autonomie van de bewoner en van het type dier. Meer concrete informatie hierover kunt u verkrijgen bij de directeuren van de woonzorgcentra.