Overslaan en naar de inhoud gaan

Met de vingers eten? Dat kan! bij Tillens

Vrijdag 09 September 2016

Fingerfood, dat gaat om niet meer of niet minder dan zonder bestek kunnen eten. Het zorgt ervoor dat mensen met dementie in alle vrijheid zelfstandig kunnen blijven genieten van lekker eten. Zo wordt eten terug een plezier. Bovendien draagt fingerfood bij personen met dementie bij tot een gezonder en gevarieerder voedingspatroon en verkleint het risico op ondervoeding. Het receptenboek dat werd ontwikkeld door het keukenteam van woonzorgcentrum Tillens in Ukkel inspireert en bundelt de meest succesvolle recepten.

Deze activiteit vond plaats op 09 September 2016
Woonzorgcentrum Tillens

Rue Beeckman 26
Over Tillens

Woonzorgcentrum Tillens is gelegen in centrum van Ukkel en biedt een specifieke, unieke & aangepaste leefomgeving aan voor senioren met dementie en oriëntatiemoeilijkheden. Het is een beschermde en stimulerende omgeving zodat we onze bewoners alle nodige zorgen & begeleiden kunnen aanbieden. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Anahata, een gespecialiseerd kennis- en ervaringscentrum voor personen met dementie.

Op basis van een zeer directe opvolging samen met onze huispsycholoog ontwikkelen we in Tillens een specifieke therapie voor het welzijn van onze bewoners. Daarnaast organiseert onze ergotherapeut elke dag gevarieerde en stimulerende activiteiten. Het zorgteam staat dag en nacht ter beschikking van onze bewoners, zij kunnen altijd op hen rekenen.

Onze visie bij Armonea is een persoonsgerichte aanpak voor onze bewoners met dementie. Meer informatie hierover kan je terugvinden op deze website.

Dementie heeft niet alleen een grote impact op de persoon zelf, maar ook op familie & vrienden. Hier kan je meer informatie vinden hoe je hiermee het best kan omgaan.

Indien je graag meer informatie wenst over de verschillende vormen van dementie kunnen deze links ook interessant zijn:

https://www.armonea.be/nl/expertise/meest-bekende-vormen-dementie

https://www.armonea.be/nl/expertise/frontotemporale-dementie-drie-varianten

Image
Anna Lubczynska
Anna Lubczynska

Directeur

Meer details
Onze kwaliteitsvisie: Armonea Experience
in Je thuis voelen
Nu out, straks ook ou[d/t]

In juni 2018 werd onze collega Bart in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium. Al meer dan 10 jaar werkt Bart in de zorgsector, waarvan de laatste 6 jaar bij Armonea. Niet toevallig koos hij voor LGBT’s* in de ouderenzorg als thema van zijn…

Lees verder
Info?