Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen Sint-Jozefinstituut maken voeldekens voor rusthuisbewoners

Woensdag 28 Maart 2018

Mooi voorbeeld van intergenerationele samenwerking


Leerlingen van het Sint-Jozefinstituut in Borsbeek gingen creatief aan de slag met fleecedekens en toverden die om tot voeldekens voor personen met dementie. Dat deden ze door op fleecedekens allerhande attributen en materialen te naaien. Het idee ontstond eerder dit schooljaar toen de referentiepersoon dementie van Wommelgheem, een in dementie gespecialiseerde verpleegkundige van het woonzorgcentrum, in de school uitleg kwam geven over het belang van voeldekens en hoe zij personen met dementie kunnen helpen.

Warm menselijk contact

Door allerhande stoffen en materialen met een verschillende textuur en kleur krijgen personen met dementie zintuigelijke prikkels die zij, in een gevorderd stadium van dementie, niet meer zelf actief gaan opzoeken. Sommigen zullen  zelf spontaan beginnen prutsen aan de verschillende materialen. Anderen zullen gestimuleerd moeten worden en begeleid, maar na een tijdje zal het dekentje vertrouwd aanvoelen en een gevoel van veiligheid en herkenning geven.

“Het dekentje is een manier om personen met dementie comfort en geborgenheid te bieden en hun zintuigen te prikkelen. Samen kijken en voelen aan het deken kan de interactie met anderen ondersteunen en onderdeel zijn van een warm menselijk contact”, zegt Niki Malomgré; referentiepersoon dementie van het woonzorgcentrum Wommelgheem.

 

Deze activiteit vond plaats op 28 Maart 2018
Over Wommelgheem

Als u het kasteel van Selsaeten ziet, weet u dat u het gezellige Wommelgheem nadert. Op het kasteeldomein vindt u ons woonzorgcentrum en enkele assistentiewoningen. Een prachtige plek waar zowel bewoners als hun familie zich goed in hun vel voelen.

In Wommelgheem mag u rekenen op uitstekende zorg: bij uw aankomst stellen we een individueel zorgplan op zodat we u professionele én persoonlijke verzorging kunnen bieden. Niet alleen onze zorgkundigen zetten elke dag hun beste beentje voor, ook onze kok tovert geregeld nieuwe gerechten op tafel. Het animatieteam organiseert dan weer originele en leuke activiteiten, al dan niet op basis van uw suggesties. Vaste waarden op de activiteitenkalender: een toernooi petanque in de tuin, een bezoek aan de markt, yogales of aerobic, geheugentraining of een namiddag lotto.

Huidige vacatures
Onze kwaliteitsvisie: Armonea Experience
in Genieten
8 September: Armonea Bistro

Neem deel aan de grootste wereldrecordpoging op zaterdag 8 september 2018.

 

Lees verder
Informatie corona