Overslaan en naar de inhoud gaan

Dementie, en nU ?

Woensdag 19 September 2018

In Vlaanderen woont bijna 65% van alle mensen met dementie thuis: alleen of met een naaste. Na de diagnose van een of andere vorm van dementie zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, zoals “Dementie … en nu?”, maar evenzeer vragen op emotioneel vlak. Hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en tóch ook te zorgen voor jezelf. Naasten van mensen met dementie voelen zich hiermee vaak alleen.


 Om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden, helpt het om:
•meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en mogelijke ondersteuning
•beter te kunnen omgaan met je eigen gevoelens, gedachten en zorgbelasting
•mensen te ontmoeten die je steunen en begrijpen

“Dementie en nu” richt zich naar de mantelzorger die thuis of daarbuiten voor iemand met dementie zorgt.
 In de 10 bijeenkomsten van “Dementie en nu” worden inzichten, kennis en vaardigheden meegegeven en is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep van 8 à 15 mantelzorgers van een persoon met (jong)dementie.
 Deelname kan je helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorg-situatie. Want ook uit de zorg en de begeleiding van een persoon met dementie kan je voldoening halen.


Wanneer?

10 Sessies

Een volgende reeks start in september. Inschrijven is mogelijk bij onderstaande contactpersonen. pagode@armonea.be  
 
Waar?

Armonea WZC Pagode in Neder-Over-Heembeek
 

 


 

Deze activiteit vond plaats op 19 September 2018
Woonzorgcentrum Pagode

Oorlogskruisenlaan 90
Over Pagode

Residentie Pagode opende in 2013 de deuren en is sindsdien een nieuwe thuis voor 150 senioren. Rustig gelegen maar in de directe nabijheid van de Europese hoofdstad profiteren onze bewoners van de beste zorg op maat, de lekkerste maaltijden en het aangename gezelschap van medebewoners in een mooi, modern kader. Wij zijn vlot bereikbaar met de wagen of het openbaar vervoer.

Pagode is een modern en sfeervol woonzorgcentrum. Het strekt zich uit over 5 verdiepingen die elk aan een dertigtal bewoners een kleinschalig, gezellig en veilig woonkader bieden. Elke verdieping heeft ook een eigen salon en restaurant. Tijdens de vele activiteiten en in onze gemeenschappelijke leefruimtes legt u snel contact met medebewoners, maar ook uw familie en vrienden zijn altijd welkom in ons open huis. Verder staan we dag en nacht voor u klaar: niet alleen om u de beste zorg te verschaffen, maar ook om op elk moment een hartelijke babbel te voeren. Wees welkom in Pagode, een warm thuis nabij het kloppende hart van Brussel!

Informatie corona