U bent hier

Praktische informatie

 

Ligging

Neder-Over-Heembeek bevindt zich in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en is een deelgemeente van Brussel.

Binnen de gemeente Brussel ligt Neder-Over-heembeek in het noordwesten, ingeklemd tussen de Brusselse deelgemeente Laken, Vilvoorde en het Zeekanaal Brussel-Schelde.

Het woonzorgcentrum Pagode ligt op de hoek van de Ankerstraat en de Oorlogskruisenlaan, vlakbij de residentiële Pagodelaan.

De ligging van Pagode biedt u heel wat keuze: het centrum van Neder-Over-Heembeek ligt vlakbij, en uitgebreider winkelen kan in de populaire Lakense Wandstraat of in Brussel-stad.

Of heeft u eerder zin in een groene wandeling, dan steekt u de Van Praetlaan over naar het prachtige Koninklijk Domein van Laken.

Op een 500 tal meter bevindt zich bushalte Neder-Over-Heembeek Gemeenbeemden (bus 47 De Brouckère). Ongeveer op 800m van Pagode stopt bus 53 Militair Hospitaal aan de halte NOH Kruipweg.

Gebouw

Pagode is een gloednieuwe voorziening, met 135 kamers.  De oppervlakte van een één-persoonskamer ligt tussen de 21m² en 37m², voor een tweepersoonskamer ligt de oppervlakte tussen de 35 m² en 38 m².

Elke kamer kan gedeeltelijk met eigen meubels ingericht worden. Daarnaast heeft elke kamer een eigen ruime badkamer met toilet, lavabo en inloop douche, een flatscreen televisie met digitaal abonnement (standaard), telefoon (optie) en gratis Wifi verbinding voor internet. Dankzij een oproepinstallatie zal u, wanneer u dat nodig heeft, een beroep kunnen doen op onze medewerkers.

Het woonzorgcentrum wordt uitgerust met tal van aangepaste voorzieningen zoals een kapsalon, pedicure en manicure ruimte, kiné- en ergolokaal, een cafetaria en diverse zithoeken.

Medische dienstverlening

U kan zelf vrij uw huisarts kiezen, of beroep doen op één van de huisartsen waarmee het woonzorgcentrum samenwerkt.

Verzorgende en verpleegkundige dienstverlening

Er is een uitgebreid team van verpleegkundigen en verzorgend personeel onder leiding van 3 hoofdverpleegkundigen en 1 Head Care.

Het team biedt u een permanente en deskundige verzorging, in nauw overleg met de huisarts en uw familie.

Kinesitherapie

Er is kine materiaal aanwezig welke vrij kan gebruikt worden door een kinesist naar keuze.

Ergotherapie

De ergotherapeut(e) helpt u uw zelfredzaamheid te behouden en helpt u om zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten zelfstandig te blijven uitvoeren. Daarnaast worden relaxatiebaden aangeboden.

Animatie

Het woonzorgcentrum voorziet een aangepast programma waarbij u kan deelnemen aan de activiteiten. Er wordt tijd gemaakt voor zowel groepsactiviteiten als individuele sessies, allen aangepast aan uw individuele behoeften.

Een gezellige cafetaria en polyvalente zaal nodigen u uit tot een praatje met andere residenten, kennissen, familie en medewerkers van het woonzorgcentrum.

Leefruimte en cafetaria

U kan gedurende de dag in één van de 5 leefruimtes of op uw kamer verblijven. In de leefruimte worden diverse activiteiten georganiseerd.

Verder kunnen de residenten en familieleden ook terecht in de cafetaria van het woonzorgcentrum, die dagelijks is geopend van 13:30 uur tot 16:30 uur. De cafetaria is voor iedereen toegankelijk.

Keuken & maaltijden

In Pagode koken onze eigen koks zelf iedere dag verse maaltijden. Regelmatig organiseren wij verwenontbijten en speciale gerechten. Senioren eten in onze 5 restaurants (max 35 personen). Dit maakt het zeer gezellig en familiaal.

Poets

Wij hechten veel belang aan een nette omgeving. Daarom poetsen onze eigen medewerkers iedere dag de kamers en de gemeenschappelijke ruimtes. Dit zorgt tevens voor een bijkomend dagelijks bezoekje.

Een dag in Pagode

Een dag in het woonzorgcentrum Pagode is goed gevuld. De voormiddag wordt vooral gevuld door de ochtendverzorging en eventueel door uw deelname aan activiteiten door het kiné-ergo-animatieteam of door een bezoek aan de pedicure of kapper. In de namiddag kan u, volgens uw eigen keuze, deelnemen aan animatie-activiteiten. U bepaalt uiteraard zelf hoe u uw dag doorbrengt.

Uw mening telt

In het woon-en zorgcentrum Pagode hechten we veel belang aan uw mening, net als in alle andere armonea-voorzieningen. Daarom geven we u inspraak in onze zorg- en dienstverlening. Dat kan op elk moment in het dagelijks contact met onze medewerkers, of tijdens de driemaandelijkse gebruikersraad.

Alle senioren die in het woonzorgcentrum wonen, kunnen tijdens die raad met een vertrouwenspersoon over de dagelijkse gang van zaken praten. Alle goede punten - maar ook alle zaken die verbeterd kunnen worden – kan u daar ter sprake brengen.

Om te weten te komen in welke mate er voldaan wordt aan de behoeften van de senioren die bij ons verblijven, organiseren we tevredenheidsenquêtes. De items die bevraagd worden, gaan onder meer over de zorg en dienstverlening, de maaltijden, de activiteiten, de schoonmaak en het onderhoud. Op basis van de resultaten worden verbeterpunten uitgewerkt in verbeterprojecten. Op grotere schaal worden hier ook innovatieprojecten of het uitwerken van beter aangepaste woonvormen aan gekoppeld.

Dementie

Senioren die lijden van dementie beschikken over een beveiligde afdeling op het 4 de verdiep met een groot terras met zicht op de Japanse toren en Koninklijk domein.

Armonea peilt ook naar de tevredenheid van mensen met dementie. Hiervoor maken we gebruik van Dementia Care Mapping, een wetenschappelijk observatie-instrument dat ons informatie verschaft over de gemoedstoestand van personen met dementie en over de kwaliteit van de zorg die we hen bieden. Op basis van de resultaten worden ook hieraan verbeterprojecten gekoppeld. Indien nodig, sturen we de zorg of de zorgorganisatie bij.

Palliatieve zorg

Sterven is een vast gegeven in ieders leven. Ook dit moeilijke moment gaan we niet uit de weg. We  besteden aandacht aan pijnbestrijding en comfortzorg in al zijn facetten.

Ons palliatief team zoekt samen met de resident en de familie naar een manier van waardig sterven, die de persoonlijkheid en waarde van de stervende zoveel mogelijk weerspiegelt.

Om de kwaliteit van onze dienstverlening te optimaliseren hebben wij hiervoor ook een samenwerkingsverband met het Netwerk Palliatieve Zorg.

Prijzen

Vanaf € 50,47 per dag per persoon (de prijzen hangen af van verschillende factoren, waaronder de oppervlakte van uw kamer. Voor meer informatie kan u terecht bij de directie)

(Prijzen geldig op 1 november 2015 Deze zijn onderhevig aan indexatie en verhoging conform de prijzenreglementering)