U bent hier

Over Larenshof

In Larenshof kunt u kiezen voor een verblijf in het woonzorgcentrum of in een serviceflat. Weet u niet wat voor u de geschikte woonvorm is, dan kunt u steeds ons woonadvies volgen.

Het woonzorgcentrum

In wzc Larenshof wordt uw privacy gerespecteerd en er is ruimte voor uw persoonlijke behoeften en wensen. Tijdens een kennismakend gesprek kunt u ons vertellen over uw levensloop, hobby’s en gewoonten. Op basis daarvan bieden wij zorg en dienstverlening op maat. Daarnaast hechten wij veel belang aan uw mening, in het dagelijks contact of tijdens de gebruikersraad.

Daarnaast staat een gespecialiseerd team van geëngageerde medewerkers doorlopend voor u klaar. Zij zorgen ervoor dat u zo lang mogelijk uw zelfstandigheid kan behouden.

Uw vrienden en familie zijn steeds welkom. Net zoals thuis kiest u zelf wanneer ze op bezoek kunnen komen. Ons rusthuis stelt daarom vele ruimten ter beschikking waar u hen kunt ontvangen: een cafetaria met terras, leefruimten, verschillende zithoeken en een tuin.

De kamers in woonzorgcentrum Larenshof kamers zijn 23m2 groot en beschikken standaard over een bed, tafel, stoel, nachtkastje en kleerkast. Daarnaast heeft elke kamer een eigen badkamer met toilet, lavabo en douche, een aansluiting voor televisie, telefoon en internet. U kunt uw eigen kamer verder naar uw smaak inrichten, uiteraard mits inachtneming van enkele praktische en veiligheidstips. Dankzij een moderne oproepinstallatie kan u wanneer u dat nodig heeft, op elk moment een beroep doen op één van onze medewerkers.

Standaard wordt uw kamer dagelijks opgefrist en wekelijks grondig schoongemaakt. Ook uw bedlinnen wordt elke week gewassen, indien nodig vaker. U kan ook deelnemen aan onze gevarieerde activiteiten, zoals de kaartclub, marktbezoek, wandeling, groepskiné, schoonheidsnamiddagen, zomerbarbecue, … In huis bevinden zich bovendien een kineruimte, leefruimten en een bar/cafetaria (waar elke namiddag bediening wordt voorzien). Er wordt dagelijks met zorg en aandacht voor gezondheid, variatie en uw persoonlijke voorkeuren gekookt.

Herstelverblijf

Moet u herstellen na een ongeluk of operatie? Dan kan u terecht in onze afdeling Herstelverblijf. Voor meer info hierover kan u contact met ons opnemen via 09 223 86 00.

Onze assistentiewoningen

Net naast het woonzorgcentrum liggen onze 30 assistentiewoningen of serviceflats, die werden geopend in 2012. Net als thuis woont u er in alle onafhankelijkheid en privacy, en voelt u zich tegelijk ook veel veiliger. Een woonassistente staat paraat om u te helpen bij praktische vragen, het op punt stellen van uw thuiszorg en het organiseren van aangepaste activiteiten aan de interessewereld van de residenten.

Onze flats variëren tussen de 40 en de 46 m2 en zijn aangepast aan de fysieke mogelijkheden van senioren: zo zijn er geen opstapjes naar de douche, kunt u in uw appartement overal even vlot langs en zijn alle verdiepingen bereikbaar via de ruime lift. Een flat bevat een inkom, living, slaapkamer, ingerichte keuken, badkamer en soms ook een terras. U kunt ook een ondergrondse parkeerplaats of een stockageruimte huren.

U kunt ook steeds een beroep doen op de extra bescherming van het personeel van het woonzorgcentrum. Dankzij een noodoproepsysteem bent u er zeker van dat u in geval van nood heel snel bijgestaan wordt.

U kunt uiteraard ook - mits betaling van een supplement - een beroep doen op de faciliteiten (verpleging, onderhoud, animatie, ...) van het woonzorgcentrum. En hebt u geen zin om zelf te koken, dan bestelt u gewoon een maaltijd bij het wzc.

Voor meer informatie en/of een rondleiding kunt u terecht bij de directie of de opnameverantwoordelijke van het woonzorgcentrum. U kunt ons steeds contacteren via het contactformulier.

 

Faciliteiten

BarBeveiligingFitnessOproepsysteemRestaurantTerrasToegankelijk voor rolstoelgebruikersTuinWifi hotspot

Zorgaanbod

DementieErgotherapieKinesitherapieLogopedieRevalidatieVerplegingVerzorging

Omgeving

Groene omgevingOpenbaar vervoer nabijParkingStads- of dorpskern

Type verblijf

Permanent wonen

Dienstverlening

AnimatieKapperKlusjesdienstManicureMisdienstNachtwachtPedicurePoetsdienstWas- en strijkdienst

Type woningen

Appartement met 1 slaapkamerEénpersoonskamer