Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Rusthuis

De Notelaar

Olen, Kempen

014 24 45 00

Beschrijving

In de residentiële Krentzenwijk in Olen opende in september 2012 het gloednieuwe woonzorgcentrum De Notelaar. Dit rustig gelegen rusthuis biedt 65 senioren een thuis met een uitgebreide zorg- en dienstverlening, in een moderne, warme en comfortabele omgeving. Naast het rusthuis liggen onze 29 serviceflats, waar zelfstandige senioren genieten van privacy, veiligheid en comfort.

Het rusthuis en de serviceflats worden uitgebaat door Armonea, de grootste onafhankelijke seniorenzorgverlener van het land.

Onze troeven

- Onze specialisatie is vraaggestuurde zorg. Wij denken 'hotel', en vinden vrije keuze, autonomie en individueel aangepaste zorg een must voor elke bewoner. Uitslapen, later eten, of net andere gewoontjes dan men in een rusthuis voor mogelijk zou houden: wij vinden dat het moet kunnen.

- We hebben een zeer goede samenwerking met de gemeente Olen en haar diensten. Daarnaast werken we samen met de basisschool vlakbij: we vieren samen carnaval en plannen activiteiten die de klasjes in De Notelaar kunnen komen doen.

- Dankzij de fietsers van de 'Keizer Karel Fietsroute', waar ons woonzorgcentrum aan ligt, en natuurlijk ook omdat we het Keizer Karel bier koud schenken, hebben we een cafetaria vol ambiance.

- We hebben een uitgebreide ploeg vrijwilligers die ons samen met verschillende seniorenorganisaties dagelijks een handje komen helpen.

- In de Notelaar beschikken we over twee petanquebanen, die uitnodigen tot een wedstrijdje (zo denkt alleszins de lokale petanqueclub erover)

- Elk jaar werken we één nieuw project uit met oog op het optimaliseren van de zorg of de tevredenheid van de bewoners. In 2013 werkten we bijvoorbeeld het project 'vraaggestuurde zorg' uit. De projecten steunen steeds op wetenschappelijke evidentie.

- Vanaf 2014 organiseren we mini-congressen, waarop onze medewerkers, maar ook de bewoners, hun familie en de buurtbewoners hun kennis kunnen komen bijschaven rond bijvoorbeeld dementie of valpreventie.

Wilt u ons woonzorgcentrum beter leren kennen, dan bent u welkom op één van onze infosessies:

- Op 30 augustus om 19u00 (woonzorgcentrum + serviceflats)

- Op 30 september om 19u00 (woonzorgcentrum + serviceflats)

 

Ik ben hier nu 4,5 maanden en ik ben hier graag. Het personeel is vriendelijk en het eten is naar wens. Ik zit niet graag stil en heb mijn hulp aangeboden. Dus nu werk ik wat mee in de tuin en help de tafel wel eens afruimen, wat het allemaal een huiselijk gevoel geeft. Ik krijg steeds de keuze of ik wil deelnemen aan een activiteit of niet; zo kan ik de rust vinden die ik nodig heb. Kortom, ik ben dus zeer tevreden.

Walter, bewoner woonzorgcentrum

Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing om naar De Notelaar te komen. Ik was thuis alleen niet meer gerust. Het was een nieuw begin: nieuwe flat, nieuwe meubels, maar overal oude bekenden. Ik heb mijn vrijheid en ik doe wat ik wil. Ik zit elke dag in de cafetaria voor een gezellige babbel; ik ben hier echt heel content!

Anna Peeters, de eerste serviceflat-bewoner

Faciliteiten

BarFitnessOproepsysteemRestaurantTerrasToegankelijk voor rolstoelgebruikersTuinWifi hotspot

Zorgaanbod

DementieErgotherapieKinesitherapieLogopedieRevalidatieVerplegingVerzorging

Omgeving

Groene omgevingOpenbaar vervoer nabijParking

Type verblijf

Permanent wonen

Dienstverlening

AnimatieBoodschappendienstKapperKlusjesdienstManicureMisdienstNachtwachtPedicurePoetsdienstWas- en strijkdienst

Type woningen

Appartement met 1 slaapkamerEénpersoonskamerTweepersoonskamer