U bent hier

Bijna 40 jaar ervaring

Armonea bestaat sinds 21 mei 2008, maar heeft een veel langere geschiedenis dan dat. De onderneming ontstond toen de groepen Van den Brande en Restel Résidences, twee familiebedrijven met toen elk bijna dertig jaar ervaring in seniorenzorg, besloten hun krachten te bundelen.

Sinds 1979

Dat is het jaar waarin zowel de groep Van den Brande als Restel Résidences ontstonden. Restel Résidences gaat van start met zeven service-residenties in Brussel en Antwerpen en kent onder de vleugels van investeerder Verlinvest een voortdurende groei.

De geschiedenis van de groep Van den Brande begint met de overname van het kleine rusthuis Home Keiheuvel in Balen-Wezel door mevrouw Van den Brande en haar zoon Dirk. Mevrouw Van den Brande is dan al enkele jaren ondernemend en sociaal betrokken, en zet zich naast haar drukke gezin ook in voor de senioren in haar buurt. Eerst neemt ze hen op in haar eigen gezin, maar wat later blijkt de nood zo hoog, dat ze in 1979 in Balen haar eerste rusthuis opent. In de daaropvolgende jaren groeit het aantal rusthuizen onder haar hoede gestaag. Allen combineren ze een professionele zorg met een menselijke aanpak.

Twee van mevrouw Van den Brande’s zoons, Dirk en Lode, zijn van jongs af betrokken bij de dagelijkse zorg en dienstverlening in deze rusthuizen en zetten nu – ruim dertig jaar later - de visie van hun moeder nog steeds voort: tot na 2010 als leden van het uitvoerend comité en nu nog als lid van de Raad van Bestuur.

2008: ontstaan van Armonea

Begin 2008 ontmoeten Lode Van den Brande (toenmalig gedelegeerd bestuurder van de groep Van den Brande) en Frédéric de Mévius (bestuurder bij Restel Résidences) elkaar voor het eerst. Al snel blijkt dat zij dezelfde visie hebben op de toekomst van de seniorenzorg en dat hun ondernemingen complementair zijn op het vlak van dienstverlening & zorg, aanbod & expertise en regionale spreiding. Ze besluiten de handen in mekaar te slaan: Armonea is geboren.

2014: het grote feest

Op 27 september (Vlaanderen) en 4 oktober (Brussel) 2014 viert heel Armonea - medewerkers, residenten en familiefeest - feest in al haar voorzieningen, ter gelegenheid van haar 35 jaar ervaring. Meer informatie daarover vindt u op www.armonea.be/35jaar.

2015: Armonea introduceert kwaliteitsprogramma “Armonea Experience”

Op basis van onderzoek naar de behoeften en verwachtingen bij senioren definieert Armonea een allesomvattende definitie op een goede zorg en dienstverlening aan senioren: op geluk staat geen leeftijd. Het geloof dat je op elke leeftijd gelukkig kan zijn wordt verder uitgewerkt in vier pijlers: een thuisgevoel, contact met familie en vrienden, genieten en uitstekende zorg. In elk van de vier pijlers wordt vastgelegd wat er binnen een Armonea-huis gerealiseerd moet zijn om op de best mogelijke manier bij te dragen aan het geluk van de resident en de gemoedsrust van zijn familie. Hiervoor werden meer dan 3000 ideeën verzameld bij onze 5000+ medewerkers. De beste ideeën werden eruit gelicht en gebundeld in een allesomvattend kwaliteitsprogramma dat we de “Armonea Experience” noemen.

2015: overname van 15 woonzorgcentra in Vlaanderen

In het najaar van 2015 neemt Armonea zorgbedrijf Soprim@ over. Armonea heeft na de overname 5.700 medewerkers in dienst, die zorg dragen voor meer dan 9.000 senioren. Beide bedrijven gaan samen verder onder de naam Armonea en er ontstaat een grotere, sterke en stabiele zorgonderneming, die op een duurzame, kwalitatieve en impactvolle wijze kan bijdragen tot het zorgaanbod.

2016: Armonea breekt door in Europa met overnames in Spanje en Duitsland

In de zomer van 2016 neemt Armonea zorgbedrijf DPUW (Duitsland) en La Saleta (Spanje) over. Na de overnames beheert Armonea in totaal 132 zorgsites (respectievelijk 83 in België, 17 in Duitsland en 32 in Spanje) en 29 dagverzorgingscentra. Armonea zal zo na de overname meer dan 9.800 medewerkers tellen, die zorg dragen voor meer dan 15.000 senioren. 

Daarnaast werkt Armonea aan veel nieuwe projecten waarmee we bijkomende opvangplaatsen creëren voor zorgbehoevende senioren. 

--> Bekijk hier het overzicht van onze bouwprojecten

 

De toekomst

Armonea is een unieke combinatie van een jonge en dynamische organisatie met een schat aan ervaring. Als gezonde organisatie met een uitgebreid en divers aanbod aan woonzorgcentra, serviceflats en residenties, hebben we alle troeven in handen om in de toekomst een toonaangevende rol te blijven spelen in de sector van de seniorenzorg- en dienstverlening door:

  • onze residenten steeds centraal te plaatsen, met respect voor hun individualiteit
  • geëngageerd talent aan te trekken en te investeren in hun ontwikkeling
  • voortdurend in zorg, diensten en woonvormen te innoveren
  • een sterk kwaliteitsmerk uit te bouwen waar u in alle vertrouwen voor kiest
  • te blijven investeren in een ruim en divers aanbod