U bent hier

Armonea in het buitenland

In juli 2016 zette Armonea voet aan land in Duitsland en Spanje, met 2 eerste internationale overnames van de groepen La Saleta in Spanje en DPUW (Deutsche Pflege Und Wohnen) in Duitsland. Armonea beheert na de overnames in totaal 132 zorgsites (respectievelijk 83 in België, 17 in Duitsland en 32 in Spanje) en 29 dagverzorgingscentra.

Chris Cools, CEO van Armonea: “Armonea is een bedrijf met een duidelijke groeiambitie. Door de overnames hebben we nu een goede basis om verder door te groeien in deze landen en er met een kwalitatief zorgaanbod bij te dragen aan een oplossing voor de vergrijzing.”

Spanje

La Saleta werd opgericht in 1997 door Fernando Ruiz Castillo en Ana María Garcia Rubio, met als doel de referentie te worden op het vlak van zorg- en dienstverlening aan zorgbehoevenden in de regio Valencia. Het bedrijf is gespecialiseerd in psychomotorische revalidatie en specifieke zorg, waaronder Alzheimer. De oprichters staan nog steeds zelf aan het roer van het bedrijf, en dat blijft ook na de overname zo.

Meer info op de website van La Saleta (in Spaans)

Duitsland

DPUW werd opgericht in 1998 door dokter Hamma en mevrouw Rose. Het bedrijf, voornamelijk aanwezig in het oosten van Duitsland en Beieren, is gespecialiseerd in residentiële ouderenzorg en focust op kwalitatieve, maar betaalbare zorg.

Meer info op de website van DPUW (in Duits)